Home  Kosten hypotheekadvies  Wanneer Hypotheek Oversluiten  Video uitleg execution only hypotheek   Starterslening  Execution only aov

Overbruggingskrediet  - Voor- en Nadelen

Wat is een overbruggingskrediet en is het verstandig die aan te gaan. Hier een afweging.

Overbruggingskrediet is een extra hypotheek op de overwaarde op uw huis; dus de verkoopopbrengst minus de hypotheek die op het onroerend goed ligt.

Banken

Hoewel we inmiddels in andere tijden leven zijn de banken wel degelijk bereidt om u deze hypotheekvorm toe te staan.

Hoeveel? Ongeveer 50% tot 80% van de geschatte overwaarde op  uw huis.

Men gaat meestal uit van 12 maanden uitleentermijn. Stel dat u die overbruggingshypotheek langer nodig heeft omdat u uw oude huis niet op tijd krijgt verkocht dan is het afhankelijk van de bank of ze u een verlenging gunnen of niet.

Sommigen doen dat wel, andere banken willen meteen terugbetaald krijgen.

Mocht de verkoop langer duren dan was gedacht dan zal uw huisbankier een tussentijds verslag op prijs stellen om te weten wat u allemaal doet om het pand alsnog verkocht te krijgen.

Natuurlijk wil die bank wel weten wat de kansen zijn om die overwaarde op uw huis bij verkoop te krijgen, wat uw eigen financiŽle toestand is, of u zelf spaargeld heeft, en hoe stabiel uw inkomen is.

En men wil weten of u de extra rente en aflossing wel voor een langere tijd kunt betalen.

Let op: u heeft dan wel drie hypotheken: die op uw huis, de nieuw te kopen woning en de overbruggingshypotheek.

Wanneer verstandig

In die situatie waarbij u al een koper van uw huis heeft gevonden en zelf al een ander onderkomen wil kopen. Mocht de overdracht nog niet zijn geregeld, maar slechts een formaliteit  zijn dan kunt u zeker hier gebruik van maken.

Nadelen overbruggingskrediet

Deze vorm van krediet is duur, omdat het een tijdelijke lening betreft. Daarnaast heeft u dus extra rentelasten naast die van uw andere twee hypotheken. Vergeet ook niet de gemeentebelastingen, verzekeringspremies en de energierekeningen van uw beide woningen.

Ook kan de opbrengst van uw te koop staande huis tegenvallen. Verder kan het nog zijn dat de koper van uw eigen 'oude' huis zich op het allerlaatste moment terugtrekt omdat hij de hypotheek niet rond kan krijgen  Home

Nieuw: nu geheel uw hypotheek online afsluiten met de de laagste afsluitkosten in Nederland. Gewoon vanachter uw computer.