Home  Kosten hypotheekadvies  Wanneer Hypotheek Oversluiten  Video uitleg execution only hypotheek   Starterslening  Execution only aov

Hypotheekadvies met video uitleg

De kosten van een hypotheekadviseur die u nu zelf moet betalen bedragen tussen de 2 en 3 duizend euro, afhankelijk hoeveel tijd hij met u kwijt is.

Een deel van de onafhankelijke hypotheekadviseurs werkt op uurbasis (tussen de 70 en 120 euro per uur), een deel werkt op een totaalbedrag en de rest werkt met een combinatie ervan: een startbedrag plus uurbedrag.

Kosten besparen

Naast de hypotheek zelf  af te sluiten zonder hulp van een adviseur (dan kiest u dus voor een execution only hypotheek) kunt u het nodige besparen op de kosten door alvast zo veel mogelijk gegevens op papier te zetten.

 Immers, hoe minder werk hij heeft, hoe minster kosten hij voor zijn advies in rekening kan brengen.

Ook duidelijke afspraken wat de adviseur voor u doet en hoe lang hij denkt daarmee bezig te zijn kan onaangename verrassingen achteraf voorkomen.

De adviseur zal ook meer concurreren op de prijs nu u de consument hemzelf moet betalen. Daar kunt u van profiteren door bij verschillende hypotheekadviseurs een offerte aan te vragen.

Handig: Heeft u een goed advies gekregen? Dan kunt u de checklist hypotheekgesprek van de AFM (Autoriteit Financiele Markten) invullen om te kijken of u waar voor uw geld heeft gekregen.

Video uitleg


 

Waar betaalt u de laagste rente?
U kunt het zelf doen, maar ook laten doen, gratis.
Vraag online offertes aan voor een goedkopere hypotheek!

Nieuw (voor mij): nu geheel uw hypotheek online afsluiten met de de laagste afsluitkosten in Nederland. Gewoon vanachter uw computer.