Home  Kosten hypotheekadvies  Wanneer Hypotheek Oversluiten  Video uitleg execution only hypotheek   Starterslening  Execution only aov


 

Hypotheek Berekenen

Waar kunt u online uw hypotheek berekenen en hoe bepaalt de bank uw leencapaciteit.

Online

Hypotheek Berekenen bij NHG – Nederlandse Hypotheekgarantie. Voor huizen die niet meer dan € 304.761,90 schoon aan de haak kosten. Met bijkomende kosten (notariskosten e.d) is dat maximaal maximaal € 320.000,00

De NHG neemt de afbetaling van uw hypotheek over indien u onverhoopt door werkloosheid, ziekte of scheiding uw lening niet meer kunt terugbetalen.

Hyypotheek Berekenen ING (Tevens ook te zien wat uw maandelijkse lasten zullen zijn en wat u eigenlijk kunt bieden voor een huis.)
Hypotheek Berekenen Rabobank
De Hypotheker

Leencapaciteit

De bank wil eigenlijk alles van uw financiële zaken weten. Men moet weten wat u overhoudt van uw inkomsten na alle verplichte uitgaven te hebben gedaan.

Dus: verzekeringen, elektra, mogelijke andere leningen, alimentatie, abonnementen, pensioen, auto etc. Wat er dan nog over is, dat wordt uw leencapaciteit.

Hoeveel hypotheek u maximaal kunt krijgen wordt daarnaast ook bepaald door de waarde van het huis, hoeveel geld uzelf meebrengt en wat u mogelijk in de toekomst gaat verdienen. Dat laatste is vooral belangrijk voor starters omdat ze nog aan het begin van hun carričre staan.

Hypotheek volgens de nieuwste regels

Ook de maatregelen van kabinet Rutte II voor nieuwe hypotheken beperken uw leencapaciteit. Die moeten binnen 30 jaar in ieder geval annuďtair worden afgelost om voor de hypotheekrenteaftrek nog in aanmerking te komen. Voor bestaande gevallen gaat dat in vanaf 2014 en alleen eerst voor de hogere inkomens.

Annuďtair betekent dat u maandelijks een stukje van uw hypotheekschuld plus rente moet aflossen zodat u na 30 jaar uw volledige hypotheek heeft afbetaald.

Voordeel: na die periode is uw huis ook echt van uzelf en bent u schuldenvrij.

Nadeel: u kunt minder lenen dan voorheen. Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Ook in 2014 zullen de huizenprijzen dalen.

Dat komt doordat huizeneigenaren anders hun te koop staande huis gewoonweg niet kwijtraken. Ook is de rente nog steeds bijzonder laag. Als u als koper rekening houdt met de lucht die nog in die huizenbubbel zit kunt u een goede deal maken. Zie Huis kopen?

Starters

Er zijn nog steeds starterregelingen om de "beginners" op de huizenmarkt een zetje in de goede richting te geven. Dat kan wel per gemeente verschillen. Zie Starters Eigen Huis

Ook kunnen ouders hun kind helpen met een lening. Zie Lening ouders

Nieuw: nu geheel uw hypotheek online afsluiten met de de laagste afsluitkosten in Nederland. Gewoon vanachter uw computer.