Home  Kosten hypotheekadvies  Wanneer Hypotheek Oversluiten  Video uitleg execution only hypotheek   Starterslening  Execution only aov


Execution Only Aov

U bespaart duizenden euroís door uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) zonder tussenpersoon  af te sluiten. Dat heet execution only. Voordeel: het is goedkoper want er hoeft geen extra persoon aan te verdienen. Maar is het wel geschikt voor u?

Voor wie execution only?

Iedereen mag zijn of haar  aov afsluiten execution only stijl. Het is echter alleen aan te raden als u over voldoende financiŽle kennis beschikt. U heeft al wel een beetje een idee wat u wilt of u heeft eerder met een arbeidsongeschiktheidsverzekering te maken gehad.

Natuurlijk kunt u ook een familielid of goede kennis inschakelen die alles afweet van financiŽle zaken. Doordat er risicoís aan verbonden zijn indien klanten zelf hun verzekering afsluiten willen sommige banken en verzekeringsbedrijven hier niets mee te maken hebben. Ze zijn bang dat als het toch misgaat dat zij alsnog ter verantwoording worden geroepen. Bovendien verdienen ze natuurlijk veel minder als u alles alleen doet.

Geschikt/ongeschikt

Bent u geschikt om de aov zonder advies te regelen? Assurantiemaatschappij Mevas heeft een pdf formulier waarin u een aantal vragen moet beantwoorden om uit te maken of u voor execution only geschikt bent. Zie Execution only aov test

Adviseur inschakelen

Mocht u wel een adviseur inschakelen dan zijn er gewoonlijk 2 manieren om het werk van de expert te betalen. Dat kan volgens een uurtarief of een vast afgesproken bedrag. Daarnaast kan het zijn dat u jaarlijks terugkerende abonnementskosten betaalt. 1 keer in het jaar een vast bedrag, zogenaamde beheerkosten. Daarvoor houdt de financiŽle adviseur alles voor u in de gaten. Althans, dat is het idee.

Die kosten worden ook verhoogd doordat de adviseur zichzelf moet indekken indien later blijkt dat hij duidelijk een verkeerd advies gegeven heeft. Dat zorgt ervoor dat zoín adviseur niet echt goedkoop is en execution only wel erg aanlokkelijk maakt.

Wat kost advies

De meeste adviseurs geven niet aan op hun website hoeveel ze in rekening brengen, maar het loont om eventjes rond te kijken. Schatting is dat de prijzen liggen tussen de 250 en 800 euro. Daarnaast kunnen er ook beheerkosten in rekening worden gebracht: reken hierbij op een bedrag van 180 euro per jaar.

Als u denkt: vroeger was het advies bij aov toch gratis? Nee het was niet gratis, maar u merkte er toen niets van. De verzekeraar betaalde de tussenpersoon die u ď gratisĒ naar die verzekeraar had gebracht. De kosten van dat advies werden vervolgens via uw premie in rekening gebracht. U betaalde er dus wel voor, maar u zag het niet op de rekening.

Nadeel van dit nu verboden provisiestelsel was dat die tussenpersoon u naar die verzekeraar bracht die hem de hoogste premie kon geven  en uw belangen daaraan ondergeschikt maakte.

Nu is er het provisieverbod en moet men duidelijk maken hoeveel u werkelijk voor het advies betaald hebt. Dat heeft de markt stukken transparanter gemaakt, maar ook de behoefte om de aov execution only uit te voeren. Dus zonder duur advies.

Wanneer adviseur inschakelen

Als u problemen ondervindt bij uw acceptatie als aov verzekerde bij de verzekeraar. Dat zal al snel gebeuren als u in het verleden (ernstig) ziek bent geweest. Een adviseur kan dan weliswaar niet zorgen dat u gegarandeerd aangenomen wordt, hij kan wel de kans aanmerkelijk verhogen van acceptatie. Maar daarvoor moet u dus weer wel extra betalen.

Wanneer u eenmaal onverhoopt (deels) arbeidsongeschikt bent geraakt dan is het vaak ook een strijd om uit te maken in welke mate u arbeidsongeschikt bent. Dan is het altijd handig om een expert met raad en daad terzijde te hebben. Die kunt u overigens ook pas later inschakelen indien zoiets zou voordoen. > Execution only hypotheek